Photoshoot Anna #2

 


Modell: Anna Lindmark
Fotograf: Jag
Utrustning: Nikon D60, Nikkor 50mm 1:1.4, reflexskärm silver


En sån där dag...

Den här dagen har inte varit min dag. Igår kväll kom på lillan på att det var "morgon" direkt jag hade lagt mig vid 23.30 - tiden. Till kl 01.30. Direkt jag hade lyckats somna klampade sambon in efter att ha jobbat övertid. Kl. 02.00. Härliga, underbara natt.
Vad helt död när jag vaknade i morse, ögonen stod i kors och jag tror knappt jag kunde nehärska mitt eget modersmål. Mest "gurgel", "grymt".
Lyckades sova en stund på dagen och fick ny energi - rensade i jordgubbslandet (det kanske inte räknas som ett "land" dock då det bara är en pallkrage), städade på gården, busade med lillan ute, tränade Vixie och städade inne.

Sedan kom jag på den briljanta idén att vara lat och gå in och hämta vanliga vattenkannan för att vattna blommorna ute istället för att börja slåss med vattenslangen/pumpen/brunnen.
Ställde kannan på den lilla kanten mellan de två diskhoarna och körde igång kranen medan jag fixade med lite annat i köket, "rinner det över rinner det ju ner i diskhon", tänkte jag.

Helt plötsligt låter ljudet lite annorlunda och jag tittar dit - vatten över halva köksgolvet, det FORSAR från kannan och rakt ut på golvet!
Det hade runnit efter handtaget. Ibland har jag de mest fantastiska idéer.

Ringde sambon och bad om ursäkt för eventuell framtida vattenskada.
Torkade upp det som gick och gick sedan och bytte blöja på lillan. Blir nerkissad. Inser att detta var en dag jag skulle ha stannat i sängen.
Jag som tänkt färga håret ikväll. Vågar jag tro?

Det är bara att skratta åt eländet..

Modell: Vixie
Fotograf: Jag
Utrustning: Nikon D60, Nikkor 50mm 1:1.4, reflexskärm silver
(Ha ha,
lite för skarpt med silverskärm, stackars Vixie.)



Lille Milton

Bjuder på några bilder på Milton från när dom var och hälsade på igår. Min lilla tös fastnade inte på direkt någon bild då sitta still inte var ett alternativ i hennes värld.

Tror förresten att det är dags att byta header på bloggen. Undrar när jag ska få tid över till det?
Det känns som om jag går på högvarv hela dagarna för direkt lillan somnat så känns det som om hjärnan kopplar bort totalt. Jag är helt färdig. Är inte van tempot. ;)


Modell: Milton
Fotograf: Jag
Utrustning: Nikon D60, Nikkor 50mm 1:1.4, reflexskärm silver



In the forrest

Utrustning: Nikon D60, Nikkor 50mm 1:1.4


Photoshoot Anna #1

Igår var min fina vän Anna här och myste med mig hela kvällen! Vi åt köttfärspaj och till efterrätt blev det glass och jordgubbar - första gången för i år! Sommarkänsla.
Anna var så snäll och ställde upp som modell också - trots isande vindar utomhus - för att jag skulle få träna lite mer på min skärm. Tack! ♥
Här kommer några bilder. Lägger upp fler sen. Nu ska jag göra mig klar för kalas hos Carro som fyllde 26 igår!

Modell: Anna Lindmark
Fotograf: Jag
Utrustning: Nikon D60, Nikkor 50 mm 1:1.4, reflexskärm silver


57

Vissa dagar ha bloggen haft 57 besökare, men ändå väldigt få kommentarer... hur trist är min blogg? :P



Formen 2012

När jag blev gravid trodde jag att kroppen skulle bli en katastrof när allt var "över". Många skrämde upp mig med skräckbilder och sa att kroppen aldrig mer blir sig lik osv.
Jag tycker det var totalt onödigt och visst, för en del kanske kroppen förändras väldigt mycket, för mig har den också förändrats men inte alls lika mycket som jag hade föreställt mig.

Jag har nu gått ner mina 19 kg som jag la på mig under graviditeten (vågen stod på härliga 81 kg den dagen lillan föddes) och nu är den nere på 62 kg igen.
Egentligen vill jag gå ner några till eftersom jag brukar väga ungefär 58. Men det kommer nog under sommaren, jag springer, tränar pilates och går en långpromenad (minst) per dag.

Visst, jag behöver träna magen mer, den är ju inte riktigt lika fast som den varit, men det spelar ingen roll för jag är ganska nöjd med den som den är nu i alla fall!
...det har ju trots allt varit en bebis där inne. En STOR bebis dessutom.

Jag kommer våga visa mig på stranden i bikini - för när känner man sig NÅGONSIN snygg i bikini? Det gjorde jag inte förrut heller, och när man ser tillbaka på bilder förstår man inte vad man tänkte med...

Men, kroppen blir inte total-förstörd för att man är gravid och föder barn. Den ändras lite, men med träning och rätt kost så är man på rätt köl rätt snabbt igen.

Tiny feet

Dessa små bebisfötter tog sina två första steg igår!

 


Photoshoot "Ida & Milton"

Även idag tittar solen fram och jag hoppas att den stannar framme! Jag hann ju bara få lite ynka färg på den bleka kroppen under helgen.

Vi hade middagsfrämmande i fredags av Ida, David och deras lille Milton och jag passade på att testa reflexskärmen jag fick hem samma dag.

Testade motljus igen och är hyffsat nöjd! Det är ju ännu finare om solen får komma fram lite på motivet, men det är så svårt med två personer på bilden... Hade också lite problem med skärpan på båda två, kom på senare att dom måste vara i precis samma nivå med sina ansikten, ingen får vara det minsta framför den andra, för att det ska lyckas. Nåväl, jag tycker det blev mysiga bilder i alla fall!
(Även om jag inte fick tillåtelse att lägga ut de som jag tyckte blev allra finast, he he.)

Imorgon ska fina Carolina stå modell, vi ska åka till stället de ska gifta sig på och titta ut lite bra platser för bröloppsfotona! Åh, vad jag längtar! Är inte varje dag någon av ens bästa vänner gifter sig. ♥











Beachen #1

I helgen var vi ute och promenerade och gick förbi mitt - för tillfället - favoritställe. En liten strand inte långt härifrån där det är perfekt att låta hunden svalka sig.
Den här gången tog jag dock med hela familjen och min nya skärm. Jag känner att det ligger en hel del träning bakom att lyckas använda den rätt.



Foto: Daniel Nyman





Utrustning: Nikon D60, Nikkor 50mm 1:1.4
reflexskärm vit till porträttbilderna

Blommor = Sommar

Idag har jag varit ute och planterat de första blommorna för i år! Som den ointresserade blomstermänniskan jag är kan jag bara namnet på de små vita, Snöflinga, och den stora som jag inte har planterat ännu; Pion.
Det blir sambons jobb när han kommer hem.

Men visst är det mysigt med lite blommor på sommaren? Sambon gjorde en jättefin blomrabatt åt mig förra sommaren men jag kan inte påstå att jag nyttjade den särskilt väl...
I år har jag däremot flyttat över mina blommor från min lilla rabatt och nu tänker jag försöka fylla ut även den stora! Skott från blommor som kommer upp igen nästa år mottages därför tacksamt!













Nu är den här!



 

Min reflexskärm (5 i 1) kom med posten redan idag! Sambon var negativ och sa hela tiden att "du får den absolut inte förrän måndag", när jag försökte vara glad åt att det stod 1-2 leveransdagar. DÄR FICK DU!
Stod i köket när jag såg postbilen närma sig vårt hus, SLÄNGDE mig till köksfönstret och såg honom trycka ner ett stort, runt paket i brevlådan! Kan säga som så att skorna knappt hann med mig ut!

Provade den lite snabbt nu, den silvriga sidan har jag använt. Det är dock inte det enklaste att hålla en kamera och fotografera, medan man håller en skärm som är 80 cm i diameter och försöker få med ett barn som bara vill sitta PÅ skärmen i fråga... Så, bilden ovan som har finare ljus blev ändå en sämre bild - fokus på fel ställe bland annat, men jag vill bara visa hur den lättar upp skuggorna man så lätt får! Bilderna är helt oredigerade.

 


Med reflexskärm



Utan reflexskärm

Som sagt, bilden utan blev ju ursöt bara för att jag tänkte visa skillnaden. ;) Men ni ser vad jag menar va?
Nu ska jag bara lära mig att använda denna rätt utan att det blir fel-exponerat osv. Övning ger färdighet! Om regnet håller sig borta ikväll tänkte jag plåga våra vänner som kommer på middag med att stå modell. ;P Tur att jag har gjort en supergod efterrätt (om jag inte misslyckats totalt med den)!

Bilderna nedan är tagna med reflexskärm





8 månader imorgon

Vad tiden gått fort... 8 månader sen du föddes!
Vår fina, underbara flicka! ♥

 


Paws in the sand

t
Utrustning: Nikon D60, Nikkor 50mm 1.4 G


Stranden

 

 

 

Utrustning: Nikon D60, Nikkor 50mm 1.4 G


Ljussättning #1

Mina reflexskärmar har inte kommit ännu (beställde dom igår) så idag testade jag mig att använda mig av husväggen, som är vit och reflekterar mer än nog med ljus.
Det gick över förväntan och jag är riktigt nöjd med ljuset i en del av dessa bilder - har inte använt någon blixt eller något, jag tror ni ser skillnaden på vilka som är tagna mot väggen och inte? Vad tycker ni?

Tror för övrigt att det är Vixie som har lärt My hur man ska tugga på vedträn.....


Utrustning: Nikon D60, Nikkor 50mm 1.4 G


Little child

Några bilder från dagens photoshoot! Sommaren har verkligen kommit till Norrland nu och jag tycker bilderna idag bevisar det, eller vad tycker ni?

Utrustning: Nikon D60, Nikkor 50mm 1.4 G

 


Motljus #1

För första gången har jag försökt fotografera i motljus! Är inte så nöjd med resultatet, motivet är dock alltid lika fint! ♥ Men jag som alla andra måste ju börja någonstans? Detta är min början. Vi får se om jag lyckas bättre nästa gång. Det är inte helt enkelt att ha ett sådant rörligt motiv när man försöker få med halva solen, inte mer eller mindre...

 

 


Utrustning: Nikon D60, Nikkor 50mm 1.4 G


En kväll på havet...


Ikväll hade D planerat en myskväll. Den inleddes med pizza. Sedan stressade han på som en galning men ingenting hände. Jag frågade ungefär trettio gånger vad han hade för planer för kvällen men fick samma svar varje gång; "Du får se snart".
Över en timme efter att vi ätit gick vi in igen och det hände fortfarande ingenting.
Så jag fortsätter tjata och till slut säger D: "Okej, ta på dig en tröja." (Alltså, en ANNAN tröja, jag var faktiskt klädd...) Och så hämtar han en varm tröja åt mig. Vi går ut i hallen, jag bär lillan i famnen och säger; "Jaha, vi ska någonstans antar jag, men lillan då?" Som svaret på min fråga kliver min mamma då in genom ytterdörren. Gissa om jag blev paff? ;)

Så ikväll fick jag äntligen åka D:s nya "racerbåt", som en liten pojke på gatan så fint uttryckte det.
Jag älskar havet!

 

 

Utrustning: Nikon D60, Nikkor 50mm 1.4 G

Tack för ikväll älskling!
Du är bäst! ♥

 


You've got mail...


Man blir fullkomligt varm i hjärtat när man först tappar posten under trappan till altanen och får försöka fiska upp den med två pinnar i oändlighet innan man lyckas och sedan öppnar den och får beskedet att förra ägaren till bilen inte har betalat in skatten (vilket han är lagligt skyldig till eftersom vi köpte bilen i slutet på skatteperioden) och vi härmed inte får köra bilen.
Grattis.



Vi fick tag på säljaren, vars svärfar var den riktiga ägaren, vars fru hade hand om deras ekonomi och avsiktligt hade struntat i att betala eftersom de inte ägde bilen längre.
"Det är ni som hamnar hos kronofogden och inte vi..." De lovade att betala in den redan ikväll.
Tack.
Men jag hann ändå bryta ihop lite.

Ge mig ett ord!

Nu ska jag försöka utmana mig själv att bli bättre på att fotografera.
Första utmaningen är att försöka ta mer hjälp av det naturliga ljuset och lära mig att hantera detta...bättre. Här nedan kommer mina första bilder. Ska jobba på detta några dagar och se om jag lyckas lära mig något och förbättra kvalitén.

Har ni något förslag på utmaning? Kan vara en känsla, ett ställe, en person/djur osv, ett ORD. Använd fantasin! Vore kul att se hur jag lyckas tolka vad ni än kommer på.

Nu har jag lagt upp beställningen på min reflexskärm! Köpte en 5 i 1, 80 cm. Svart, vit, transparent, silver och guld. Jag längtar efter att få testa dom!

 

 

 


Under construction

Äntligen har jag påbörjat jobbet med stolarna. Längtar tills de blir klara och får flytta in i mitt kök!
Funderade ett tag på att göra två stycken vita och två stycken ljusgröna/ljusturkosa. Men jag tror jag väntar med det tills jag har målat om mitt kök vitt. Då kan det blir riktigt fint med en lite kul färgklick!
Dessutom fattas två stolar och jag undrar hur lång tid det ska ta innan jag lyckas hitta dom på loppis med tanke på hur lång tid det tog att hitta dessa.
De kostade dock endast 50:- styck - och då var ändå den ena stolen från år 1820, tror jag det var. Kan hända att alla är däromkring, fann på nätet att det var en rätt typisk modell just den tiden, och ännu tidigare.

 

 

Typ den här färgen tänkte jag, ev ännu lite ljusare.
Bild från google.se

 

 


Snart, snart är ni mina

Mina blivande tapeter! Den blommiga ska bli fondvägg i vårt sovrum och den andra ska vi ha i hallen! Jag längtar! Idag ska jag försöka hinna med en långpromenad, sola lite (om det slutar blåsa) och påbörja ett av mina många projekt just nu......

♥ Hemligt Projekt - tihi!
♥ Slipa, måla gammal dörr och göra sänggavel. (Nu har den stått och vilat alldeles för länge!)
♥ Slipa och måla klart köksstolarna.
♥ Hänga upp nya lamporna.
♥ Måla utemöbler.

 

 

 


Liten blir stor

Min bebis har börjat bli stor.
Hon står själv utan stöd i ca 15 sekunder, går väldigt stadigt och snabbt med gåvagnen, tar sig överallt krypandes - inklusive uppför trappor, säger "Bapa" (pappa) och "Ovve" (Vovve) och har fått 3 tänder och en fjärde på gång!
Vart tog tiden vägen?!

Idag har vi varit på loppis. Kameran fick stanna hemma då det spöregnade.
Men jag fyndade två lampor - bild kommer - och lite grejer åt My. Sedan åkte vi till Kåge och började måla mina nya köksstolar! Jag tror att dom kommer att bli jättefina. Har inte bestämt mig om jag verkligen ska ha alla vita eller om jag ska göra två eller tre stycken i ljus, ljus grön-turkos färg?

Nu ska jag se Gossip Girl och äta Pringles Paprika och dricka Vanilla Coke. Inte bra.
Bikini skall inhandlas imorgon. Då är det slut på det roliga.

 


Don't look back

 



 


No words to describe it


Sheltie i sommarskrud




Summer




Photoshoot

Balja. Bebis. Vovve. Sepia.
Vad tycker ni?

 


Barnvakt


Pancake Photos






Photography by Josefin Westergren

Klivet ut

Hur pass bra måste man vara på att fotografera för att någon skulle vilja anlita en att ta deras bilder?
Alltså, skulle någon våga betala mig för att fotografera åt dom? Känns ju som att man står och trampar lite på samma ställe om man aldrig tar klivet ut liksom.

Jag vill så gärna skaffa en ny kamera så jag kan utvecklas lite till. Och eventuellt ta en kurs någon gång.
Men man måste väl börja någonstans? Porträtt är min grej just nu. Ska ägna denna sommar till att bli MYCKET bättre på den genren.

Ni vet var jag finns. ;) Om ni vågar.


My Family

Jag vet att jag har varit frånvarande men jag tänker ändra på det nu! Våren knackar försiktigt (och då menar jag FÖRSIKTIGT) på dörren och energin börjar komma åter.
Kameran har fått ligga hemma alltför mycket och nu ska jag verkligen ta tag i fotograferingen!
Jag ska beställa reflexskärmar och lära mig dom innan det är dags att fotografera bröllopet. Skönt att ha hela sommaren på sig att öva.

I helgen har jag haft en ledig dag från att vara mamma och umgåtts med mina fina tjejer Ida och Carro!
Vi drack vin, åt god mat som Carro lagade och skrattade hela kvällen! Vi gick ut på krogen och det var väl egentligen inte nödvändigt kan jag tycka i efterhand. Men, nu har man provat igen. (Efter ca 2 års "torka".)

Jag känner att det är ganska bra att vara mamma och ha "det livet". Även om man ibland behöver unna sig lite egentid och att umgås ensam med sina vänner.
Min familj är det bästa jag har gjort i mitt liv! ♥

 


6,5 åringen



Morfar



Joho

I'm in love with Chuck Bass. Underligt, men sant. Jag som inte gillar killar i scarf. Eller slips. Eller med flottigt hår för den delen. Men Chuck Bass? Jo, jag tackar.
Ed Westwick, för er som inte ser Gossip Girl. Mumma.
Stackars D. Han har det inte lätt. ;)

 


Min nya frisyr


Best Friends

Vilken gillar ni bättre?
Jag tror jag gillar den svartvita bättre!






Sommar



RSS 2.0